Het zal hoogstwaarschijnlijk een gevoelig puntje zijn: wie nodig je uit voor je bruiloft? - Of eigenlijk nog moeilijker: wie nodig je NIET uit?

Veel bruidsparen onderschatten het maken van deze beslissing. Dit kost tijd en is absoluut iets waar je samen uit moet komen. Tips over hoe te voorkomen dat je een felicitatie rij van hier tot Tokio moet afwerken op je trouwdag of je de vrijmibo van de lokale bejaarden klaverjas vereniging staat te faciliteren is een onderwerp voor een andere blogpost. In deze post geef ik je voor verschillende situaties een aantal suggesties voor zinnen waarmee je subtiel op jullie Save the Date kaart of uitnodiging aangeeft dat de kinderen van jullie gasten niet uitgenodigd zijn.

21 maart 2022

Hoe laat je weten dat kinderen niet welkom zijn op jullie bruiloft?

bruiloft basics

Foto: Memories by Marleen

Wedding stationery

Om deze blogpost meteen met een statement te beginnen: voel je niet verplicht om je gasten bedankjes mee te geven of op te sturen. Je hebt ze al een fantastisch feest gegeven, wellicht een beetje kinderloze tijd en een prachtige herinnering met ook hún vrienden en/of familie. Ze zullen je echt niet scheef aankijken als ze met 'lege handen' vertrekken, want hun hart is al overvol, geloof me.

Desalniettemin kan ik me voorstellen dat je het leuk vindt om jullie genodigden een klein aandenken aan jullie mooie dag der liefde mee te geven. In deze blogpost geef ik je een aantal tips om de bedankjes persoonlijk, uniek en indrukwekkend te maken (het zijn niet voor niets mijn sleutelwoorden). Ook als je geen bruiloft, maar een event, diner of andere samenkomst organiseert zal je zeker wat hebben aan deze tips, want zeg nou zelf: op zo'n afgezaagd flesje kater water met standaard label of plastic bieropener zit toch niemand meer te wachten.

14 maart 2022

Drie tips voor persoonlijke (bruiloft) bedankjes

bruiloft basics

Foto: Ilse van den Dungen

zakelijk

Na de afgelopen versoepelingen rondom de hele Rona Shitshow hebben we weer hoop gekregen. Misschien ben jij ook weer volop aan het plannen geslagen om alles goed te regelen voor je bruiloft. Toch zijn er nog veel onzekerheden en weten we niet precies wanneer we wat wel en niet mogen.

Naar mijn mening zou de liefde groots, intens, grenzeloos, uitbundig en vol passie gevierd moeten worden, dus ik kan me helemaal voorstellen dat je besluit je bruiloft te verplaatsen. Maar wat nou als jullie gasten al op die ene datum gerekend hadden? In deze blogpost klets ik je door een aantal scenario's die je bekend voor zouden kunnen komen en geef ik je suggesties hoe je die datum wijziging aan zou kunnen kondigen.

24 januari 2022

Help, mijn trouwdatum verandert!

bruiloft basics

Het internet staat er vol mee: DIY (Do It Yourself - Doe het zelf) Weddings. Duizenden artikelen zijn er te vinden over het knutselen van je eigen backdrop, je eigen bloemenkroon in elkaar fröbelen - want boho is zo hip - en zelfs hoe je je eigen trouwjurk kan fabriceren.

Do it yourself? DO IT NIET! 

In deze blogpost leg ik je uit waarom je je beter niet kan wagen aan een doe-het-zelf bruiloft, ook al lijkt het heel verleidelijk.

10 januari 2022

DIY bruiloft,
do it yourself niet aan

Foto: Ilse van den Dungen Fotografie

bruiloft basics

TROUWjurk, TROUWauto, TROUWpak, maar ook bruidstaart, bruidsvisagie, trouwfoto's en dus trouwkaarten. Ik hoor het vaak: "Waarom is alles voor je bruiloft toch 10x duurder dan als je het voor een andere gelegenheid aan zou schaffen?". 

In deze blogpost leg ik je uit wat de meerwaarde is van trouwleveranciers en waarom de prijzen vaak hoger liggen dan voor andere gelegenheden.

10 mei 2021

"ZET ERGENS 'TROUW-' VOOR EN HET KOST TIEN KEER ZO VEEL!"

Foto: Love by Loes

bruiloft basics