Het lijkt wel staatsgeheim hè, wat het drukken van je trouwkaart gaat kosten. Als je deze blogpost leest in de hoop keiharde cijfers van me te krijgen moet ik je nu alvast teleurstellen. Mijn collega-stationery designers en ik zijn niet onduidelijk over deze prijzen om onze bruidsparen te pesten of om er meer aan te kunnen verdienen. Er zijn simpelweg te veel factoren waar de kosten van afhangen. 

Dit zou maar een kort artikeltje zijn als ik het hierbij zou laten. Ik wil je dus toch een beetje informeren door uit te leggen wat die factoren zijn en hoe jij invloed hebt op de prijs door de wensen en verwachtingen die je hebt en de keuzes die je maakt.

17 januari 2022

het mysterie van de drukkosten

wedding stationery

Het internet staat er vol mee: DIY (Do It Yourself - Doe het zelf) Weddings. Duizenden artikelen zijn er te vinden over het knutselen van je eigen backdrop, je eigen bloemenkroon in elkaar fröbelen - want boho is zo hip - en zelfs hoe je je eigen trouwjurk kan fabriceren.

Do it yourself? DO IT NIET! 

In deze blogpost leg ik je uit waarom je je beter niet kan wagen aan een doe-het-zelf bruiloft, ook al lijkt het heel verleidelijk.

10 januari 2022

DIY bruiloft,
do it yourself niet aan

Foto: Ilse van den Dungen Fotografie

bruiloft basics

Goed, je hebt je partner op één knie zien gaan (of dat wellicht zelf gedaan, held(in) die je bent), er volgde een emotionele "JA!" en jullie hebben dit liefdevol gevierd. Het geregel kan beginnen!

En een geregel... dat is het! Ik kan me voorstellen dat er ontzettend veel op je af komt nadat jullie besloten hebben te gaan trouwen en als je net zo gek bent op mooi drukwerk als ik zal de trouwkaart één van de eerste elementen van jullie bruiloft zijn die je graag geregeld wil hebben. In deze blogpost help ik je op weg om de zoektocht naar jullie ultieme trouwkaart soepel te laten verlopen.

3 januari 2022

Hoe vind je inspiratie voor de ultieme trouwkaart?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Zijn je partner en jij sinds kort verloofd? Ja, verloven bestaat nog steeds. Het is dan wel niet zo'n officieel gebeuren met een stuk in de krant en alles zoals het vroeger ging, maar zodra je "Ja" hebt gezegd op een huwelijksaanzoek zijn jij en de persoon die het aanzoek gedaan heeft verloofd.
Ik kan me voorstellen dat er nu ontzettend veel op je afkomt, want als je je bruiloft groots aanpakt is er een flinke kans dat er veel geregeld moet worden. In deze blogpost help ik je een klein stukje op weg betreffende de aankondiging van jullie grote dag der liefde: De Save the Date kaarten.

27 december 2021

wanneer verstuur je je save the date kaarten?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Hoe ik van juf zijn ben geswitcht naar het hebben van mijn eigen bedrijf in de kalligrafie en stationery design, dat vertel ik je in deze blogpost. Ik neem je mee in mijn weg naar kalligraaf en hoe voor mij bijzonder veel stukjes op z'n plaats zijn gevallen sinds ik doe wat ik nu doe.
Ben je benieuwd? Lees dan verder.

20 december 2021

Als ik later groot ben word ik kalligraaf

over mij

Elk jaar hetzelfde liedje, ken je het? Wat moet ik ze nu weer geven? Mijn klanten en zakenrelaties verdienen niets dan het allerbeste en zo wil ik ze ook behandelen. Maar het is zo ontzettend moeilijk om steeds maar weer iets origineels te geven dat een blijvende indruk achterlaat. Want ja, zeg nou zelf; je wil je klanten verwennen, maar tegelijkertijd wil je dat ze denken: "Wauw, dat is waar ook! Laat ik haar/hem eens een berichtje sturen om te sparren over die volgende opdracht."

13 december 2021

Originele kerstgeschenken voor jouw zakenrelatie

zakelijk

TROUWjurk, TROUWauto, TROUWpak, maar ook bruidstaart, bruidsvisagie, trouwfoto's en dus trouwkaarten. Ik hoor het vaak: "Waarom is alles voor je bruiloft toch 10x duurder dan als je het voor een andere gelegenheid aan zou schaffen?". 

In deze blogpost leg ik je uit wat de meerwaarde is van trouwleveranciers en waarom de prijzen vaak hoger liggen dan voor andere gelegenheden.

10 mei 2021

"ZET ERGENS 'TROUW-' VOOR EN HET KOST TIEN KEER ZO VEEL!"

Foto: Love by Loes

bruiloft basics

Als men op Google gaat zoeken naar de letterlijke vertaling van stationery, kom je op de volgende Nederlandse woorden: briefpapier, schrijfbehoeften, kantoorartikelen, kantoorbenodigdheden, papier en schrijfgerei. Mijn stationery designer hartje breekt hier een beetje van, want in de Engelse taal betekent stationery veel meer dan dat.
Als 'schrijfbehoeften' en 'kantoorartikelen' de lading niet dekt, wat houdt stationery dan werkelijk in?

2 maart 2021

wat is (wedding) stationery?

Foto: Memories by Marleen

wedding stationery