Het kiezen van lokale producten en makelij is iets wat je vaak hoort rondom voeding, maar kan veel breder getrokken worden. Zo wil ik zo veel mogelijk gebruikmaken van leveranciers en diensten in Nederland. Nu we economisch gezien twee hele pittige jaren hebben gehad vind ik het extra belangrijk om hier zorgvuldige keuzes in te maken. In deze blogpost geef ik je een aantal redenen waarom, zodat je een nog beter beeld hebt van waar Maxcript voor staat.

waarom ik kies voor lokaal

wedding stationery

over mij

Foto: Marjolijn Eggens

"De eerste indruk begint bij de brievenbus". Als je me al even volgt, heb je me dit vaker zien noemen Dit kan natuurlijk één op één vervangen worden door: "De eerste indruk begint in de handen van de klant", "De eerste indruk begint bij de toonbank" of "De eerste indruk begint bij de ingang". Hoe dan ook, een uniek en persoonlijk gebaar leveren spreekt elke klant/gast aan. En laat ik daar nou net in gespecialiseerd zijn.

In deze blogpost geef ik je een aantal suggesties om kalligrafie - in mijn ogen de meest persoonlijke manier om je klanten en/of gasten zich bijzonder en gezien te laten voelen - jouw evenement tot een hoger niveau te laten tillen.

kalligrafie op jouw event

zakelijk

Ik ben Maxime en ik bied belevingen.

Belevingen?

Ja, ik ben kalligraaf en stationery designer en ik maak trouwkaarten, kalligrafiewerk en allerhande drukwerk met de meest persoonlijke touch. Allemaal onder mijn motto: De eerste indruk begint bij de brievenbus.

de eerste indruk begint bij de brievenbus

wedding stationery

zakelijk

Er zijn al een heleboel dingen voor jullie bruiloft geregeld. Het is tijd voor de kaarten. Misschien heb je zelfs al naar voorbeelden gezocht voor jullie droom stationery. Mocht je dat nou heel lastig vinden, lees dan de blogpost over het vinden van inspiratie voor de ultieme trouwkaart.

Oké, je weet wat je mooi vindt en je hebt een Pinterest bord vol met de allermooiste afbeeldingen. Hoe ga je deze droom werkelijkheid maken? Er zijn veel aanbieders voor het ontwerpen en creëren van trouwkaarten. In deze blogpost neem ik je mee in de verschillen tussen websites waarop je zelf je bruiloftsuitnodiging kan maken (zoals bijvoorbeeld Kaartje2Go) en het inschakelen van een stationery designer (zoals Maxcript).

Het verschil tussen zelf online je trouwkaart maken en het inschakelen van een stationery designer

wedding stationery

Foto: Memories by Marleen

over mij

Jullie zijn verloofd, de trouwdatum is vastgelegd en de voorpret is begonnen. Heb je er zin in? Goedzo! De aanloop naar jullie dag der liefde hoort een tijd te zijn om van te genieten, ondanks dat het best wat stress met zich mee kan brengen. Probeer los te laten dat je alles direct op orde hebt, want er zullen last-minute heus nog wat dingen wijzigen en dat is heel normaal.

Er moet zo ontzettend veel voor jullie bruiloft geregeld worden dat ik me voor kan stellen dat een aantal details nog wel eens aan je aandacht ontglippen. Maxcript to the rescue, want in deze blogpost help ik je aan een drietal elementen herinneren die jullie trouwkaart kunnen maken of breken.

Drie trouwkaart details waar je waarschijnlijk niet aan hebt gedacht

wedding stationery

Foto: Joan Fotografie

Het zal hoogstwaarschijnlijk een gevoelig puntje zijn: wie nodig je uit voor je bruiloft? - Of eigenlijk nog moeilijker: wie nodig je NIET uit?

Veel bruidsparen onderschatten het maken van deze beslissing. Dit kost tijd en is absoluut iets waar je samen uit moet komen. Tips over hoe te voorkomen dat je een felicitatie rij van hier tot Tokio moet afwerken op je trouwdag of je de vrijmibo van de lokale bejaarden klaverjas vereniging staat te faciliteren is een onderwerp voor een andere blogpost. In deze post geef ik je voor verschillende situaties een aantal suggesties voor zinnen waarmee je subtiel op jullie Save the Date kaart of uitnodiging aangeeft dat de kinderen van jullie gasten niet uitgenodigd zijn.

Hoe laat je weten dat kinderen niet welkom zijn op jullie bruiloft?

bruiloft basics

Foto: Memories by Marleen

Wedding stationery

Om deze blogpost meteen met een statement te beginnen: voel je niet verplicht om je gasten bedankjes mee te geven of op te sturen. Je hebt ze al een fantastisch feest gegeven, wellicht een beetje kinderloze tijd en een prachtige herinnering met ook hún vrienden en/of familie. Ze zullen je echt niet scheef aankijken als ze met 'lege handen' vertrekken, want hun hart is al overvol, geloof me.

Desalniettemin kan ik me voorstellen dat je het leuk vindt om jullie genodigden een klein aandenken aan jullie mooie dag der liefde mee te geven. In deze blogpost geef ik je een aantal tips om de bedankjes persoonlijk, uniek en indrukwekkend te maken (het zijn niet voor niets mijn sleutelwoorden). Ook als je geen bruiloft, maar een event, diner of andere samenkomst organiseert zal je zeker wat hebben aan deze tips, want zeg nou zelf: op zo'n afgezaagd flesje kater water met standaard label of plastic bieropener zit toch niemand meer te wachten.

Drie tips voor persoonlijke (bruiloft) bedankjes

bruiloft basics

Foto: Ilse van den Dungen

zakelijk

Goed, je hebt een planning voor het verzenden van de Save the Date kaarten en de huwelijksuitnodigingen, je hebt inspiratie gevonden, een stationery designer in de arm genomen en je bent klaar om aan de slag te gaan met het ontwerpproces. Krijg je nu een beetje paniek? Niet doen hoor! Lees anders eerst mijn blogposts over die onderwerpen zodat je helemaal bij bent.

Oké, terug naar de start van het designproces. Je weet wat je mooi vindt, want je hebt je wensen met je stationery designer besproken aan de hand van jouw inspiratiebeelden. Maar wat moet er qua tekst nou op zo'n Save the Date kaart komen te staan? In deze blogpost help ik je een stukje op weg.

Wat zet je op je
save the date kaart?

wedding stationery

Foto: Memories by Marleen

Je ziet me veel schrijven over bruiloften en alles wat daar qua drukwerk bij komt kijken, maar nu de versoepelingen zijn doorgevoerd begint het sociale leven weer te bruisen en komen ook de evenementen weer als paddestoelen uit de grond. En gelukkig maar, want jeeeeee, heb jij dat ook zo gemist?

Regelmatig werk ik voor bedrijven en (grote) merken om hun events nóg persoonlijker te maken voor alle genodigden. Hoe kan dat beter dan met custom stationery? In deze blogpost kan je inspiratie vinden voor allerhande persoonlijk drukwerk voor jouw evenement.

Persoonlijk drukwerk voor jouw event

zakelijk

Bij kalligrafie - of überhaupt schrift - wordt al snel gedacht aan papier. Toch bijzonder hoe ons brein dan werkt, want dit soort 'koppelingen' belemmeren je om verder te denken. Er zijn tal van technieken, tools en soorten inkt die het mij mogelijk maken om op álles te kalligraferen.

Om je te inspireren en om je uit die papieren doos (snap je 'm - out-of-the-box denken) te helpen breken bied ik in deze blogpost een aantal suggesties waar je aan kan denken als je iets gepersonaliseerd/gekalligrafeerd wil hebben.

Ik kan op álles kalligraferen, wat is jouw superkracht?

over mij

Jaaaa, jullie gaan trouwen! Nu wordt het tijd dat jullie dierbaren weten dat ze zijn uitgenodigd en waar en wanneer ze verwacht worden om met jullie de liefde te vieren. Hoe ga je dit doen? Flans je zelf een kaartje in elkaar? Maak je een wedding website en stuur je een linkje door via WhatsApp? Of huur je iemand in om jullie droom stationery te ontwerpen zodat je je gasten al meeneemt in jullie voorpret en het aftellen op een persoonlijke, unieke en indrukwekkende manier kan beginnen?

Ik denk dat je al kan raden waar ik een voorstander ben. En aangezien je dit nu leest naar aanleiding van de titel ga ik er vanuit dat jij en ik hierin op één lijn liggen. In deze blogpost geef ik je vijf tips bij het vinden van een stationery designer die bij jullie past.

5 tips bij het vinden van een stationery designer 

wedding stationery

Regelmatig hoor ik het: "Ik was zo druk met het regelen van de locatie, catering, jurk, alles - nu ben ik de uitnodigingen helemaal vergeten en we trouwen al over een paar maanden!" Er komt ontzettend veel op je af bij het regelen van een bruiloft en ondanks dat het míjn grote passie is, kan ik me wel voorstellen dat de trouwkaarten en overige wedding stationery er in jullie planning bij inschiet. Laat ik je meteen geruststellen: NIETS MOET! Jullie bruiloft is jullie dag, volgens jullie 'regels' en wensen. Dus besluit je iedereen mondeling een datum door te geven en helemaal geen kaart te sturen? Ook goed! Maar wil je wel een trouwkaart (laten) maken, lees dan verder voor de gemiddelde tijdsplanning rondom het verzenden daarvan.

wanneer verstuur je je huwelijksuitnodigingen?

wedding stationery

Na de afgelopen versoepelingen rondom de hele Rona Shitshow hebben we weer hoop gekregen. Misschien ben jij ook weer volop aan het plannen geslagen om alles goed te regelen voor je bruiloft. Toch zijn er nog veel onzekerheden en weten we niet precies wanneer we wat wel en niet mogen.

Naar mijn mening zou de liefde groots, intens, grenzeloos, uitbundig en vol passie gevierd moeten worden, dus ik kan me helemaal voorstellen dat je besluit je bruiloft te verplaatsen. Maar wat nou als jullie gasten al op die ene datum gerekend hadden? In deze blogpost klets ik je door een aantal scenario's die je bekend voor zouden kunnen komen en geef ik je suggesties hoe je die datum wijziging aan zou kunnen kondigen.

Help, mijn trouwdatum verandert!

bruiloft basics

Het lijkt wel staatsgeheim hè, wat het drukken van je trouwkaart gaat kosten. Als je deze blogpost leest in de hoop keiharde cijfers van me te krijgen moet ik je nu alvast teleurstellen. Mijn collega-stationery designers en ik zijn niet onduidelijk over deze prijzen om onze bruidsparen te pesten of om er meer aan te kunnen verdienen. Er zijn simpelweg te veel factoren waar de kosten van afhangen. 

Dit zou maar een kort artikeltje zijn als ik het hierbij zou laten. Ik wil je dus toch een beetje informeren door uit te leggen wat die factoren zijn en hoe jij invloed hebt op de prijs door de wensen en verwachtingen die je hebt en de keuzes die je maakt.

het mysterie van de drukkosten

wedding stationery

Het internet staat er vol mee: DIY (Do It Yourself - Doe het zelf) Weddings. Duizenden artikelen zijn er te vinden over het knutselen van je eigen backdrop, je eigen bloemenkroon in elkaar fröbelen - want boho is zo hip - en zelfs hoe je je eigen trouwjurk kan fabriceren.

Do it yourself? DO IT NIET! 

In deze blogpost leg ik je uit waarom je je beter niet kan wagen aan een doe-het-zelf bruiloft, ook al lijkt het heel verleidelijk.

DIY bruiloft,
do it yourself niet aan

Foto: Ilse van den Dungen Fotografie

bruiloft basics

Goed, je hebt je partner op één knie zien gaan (of dat wellicht zelf gedaan, held(in) die je bent), er volgde een emotionele "JA!" en jullie hebben dit liefdevol gevierd. Het geregel kan beginnen!

En een geregel... dat is het! Ik kan me voorstellen dat er ontzettend veel op je af komt nadat jullie besloten hebben te gaan trouwen en als je net zo gek bent op mooi drukwerk als ik zal de trouwkaart één van de eerste elementen van jullie bruiloft zijn die je graag geregeld wil hebben. In deze blogpost help ik je op weg om de zoektocht naar jullie ultieme trouwkaart soepel te laten verlopen.

Hoe vind je inspiratie voor de ultieme trouwkaart?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Zijn je partner en jij sinds kort verloofd? Ja, verloven bestaat nog steeds. Het is dan wel niet zo'n officieel gebeuren met een stuk in de krant en alles zoals het vroeger ging, maar zodra je "Ja" hebt gezegd op een huwelijksaanzoek zijn jij en de persoon die het aanzoek gedaan heeft verloofd.
Ik kan me voorstellen dat er nu ontzettend veel op je afkomt, want als je je bruiloft groots aanpakt is er een flinke kans dat er veel geregeld moet worden. In deze blogpost help ik je een klein stukje op weg betreffende de aankondiging van jullie grote dag der liefde: De Save the Date kaarten.

wanneer verstuur je je save the date kaarten?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Hoe ik van juf zijn ben geswitcht naar het hebben van mijn eigen bedrijf in de kalligrafie en stationery design, dat vertel ik je in deze blogpost. Ik neem je mee in mijn weg naar kalligraaf en hoe voor mij bijzonder veel stukjes op z'n plaats zijn gevallen sinds ik doe wat ik nu doe.
Ben je benieuwd? Lees dan verder.

Als ik later groot ben word ik kalligraaf

over mij

Elk jaar hetzelfde liedje, ken je het? Wat moet ik ze nu weer geven? Mijn klanten en zakenrelaties verdienen niets dan het allerbeste en zo wil ik ze ook behandelen. Maar het is zo ontzettend moeilijk om steeds maar weer iets origineels te geven dat een blijvende indruk achterlaat. Want ja, zeg nou zelf; je wil je klanten verwennen, maar tegelijkertijd wil je dat ze denken: "Wauw, dat is waar ook! Laat ik haar/hem eens een berichtje sturen om te sparren over die volgende opdracht."

Originele kerstgeschenken voor jouw zakenrelatie

zakelijk

TROUWjurk, TROUWauto, TROUWpak, maar ook bruidstaart, bruidsvisagie, trouwfoto's en dus trouwkaarten. Ik hoor het vaak: "Waarom is alles voor je bruiloft toch 10x duurder dan als je het voor een andere gelegenheid aan zou schaffen?". 

In deze blogpost leg ik je uit wat de meerwaarde is van trouwleveranciers en waarom de prijzen vaak hoger liggen dan voor andere gelegenheden.

"ZET ERGENS 'TROUW-' VOOR EN HET KOST TIEN KEER ZO VEEL!"

Foto: Love by Loes

bruiloft basics

Als men op Google gaat zoeken naar de letterlijke vertaling van stationery, kom je op de volgende Nederlandse woorden: briefpapier, schrijfbehoeften, kantoorartikelen, kantoorbenodigdheden, papier en schrijfgerei. Mijn stationery designer hartje breekt hier een beetje van, want in de Engelse taal betekent stationery veel meer dan dat.
Als 'schrijfbehoeften' en 'kantoorartikelen' de lading niet dekt, wat houdt stationery dan werkelijk in?

wat is (wedding) stationery?

Foto: Memories by Marleen

wedding stationery