Het kiezen van lokale producten en makelij is iets wat je vaak hoort rondom voeding, maar kan veel breder getrokken worden. Zo wil ik zo veel mogelijk gebruikmaken van leveranciers en diensten in Nederland. Nu we economisch gezien twee hele pittige jaren hebben gehad vind ik het extra belangrijk om hier zorgvuldige keuzes in te maken. In deze blogpost geef ik je een aantal redenen waarom, zodat je een nog beter beeld hebt van waar Maxcript voor staat.

18 mei 2022

waarom ik kies voor lokaal

wedding stationery

over mij

Foto: Marjolijn Eggens

Ik ben Maxime en ik bied belevingen.

Belevingen?

Ja, ik ben kalligraaf en stationery designer en ik maak trouwkaarten, kalligrafiewerk en allerhande drukwerk met de meest persoonlijke touch. Allemaal onder mijn motto: De eerste indruk begint bij de brievenbus.

20 april 2022

de eerste indruk begint bij de brievenbus

wedding stationery

zakelijk

Er zijn al een heleboel dingen voor jullie bruiloft geregeld. Het is tijd voor de kaarten. Misschien heb je zelfs al naar voorbeelden gezocht voor jullie droom stationery. Mocht je dat nou heel lastig vinden, lees dan de blogpost over het vinden van inspiratie voor de ultieme trouwkaart.

Oké, je weet wat je mooi vindt en je hebt een Pinterest bord vol met de allermooiste afbeeldingen. Hoe ga je deze droom werkelijkheid maken? Er zijn veel aanbieders voor het ontwerpen en creëren van trouwkaarten. In deze blogpost neem ik je mee in de verschillen tussen websites waarop je zelf je bruiloftsuitnodiging kan maken (zoals bijvoorbeeld Kaartje2Go) en het inschakelen van een stationery designer (zoals Maxcript).

11 april 2022

Het verschil tussen zelf online je trouwkaart maken en het inschakelen van een stationery designer

wedding stationery

Foto: Memories by Marleen

over mij

Jullie zijn verloofd, de trouwdatum is vastgelegd en de voorpret is begonnen. Heb je er zin in? Goedzo! De aanloop naar jullie dag der liefde hoort een tijd te zijn om van te genieten, ondanks dat het best wat stress met zich mee kan brengen. Probeer los te laten dat je alles direct op orde hebt, want er zullen last-minute heus nog wat dingen wijzigen en dat is heel normaal.

Er moet zo ontzettend veel voor jullie bruiloft geregeld worden dat ik me voor kan stellen dat een aantal details nog wel eens aan je aandacht ontglippen. Maxcript to the rescue, want in deze blogpost help ik je aan een drietal elementen herinneren die jullie trouwkaart kunnen maken of breken.

28 maart 2022

Drie trouwkaart details waar je waarschijnlijk niet aan hebt gedacht

wedding stationery

Foto: Joan Fotografie

Het zal hoogstwaarschijnlijk een gevoelig puntje zijn: wie nodig je uit voor je bruiloft? - Of eigenlijk nog moeilijker: wie nodig je NIET uit?

Veel bruidsparen onderschatten het maken van deze beslissing. Dit kost tijd en is absoluut iets waar je samen uit moet komen. Tips over hoe te voorkomen dat je een felicitatie rij van hier tot Tokio moet afwerken op je trouwdag of je de vrijmibo van de lokale bejaarden klaverjas vereniging staat te faciliteren is een onderwerp voor een andere blogpost. In deze post geef ik je voor verschillende situaties een aantal suggesties voor zinnen waarmee je subtiel op jullie Save the Date kaart of uitnodiging aangeeft dat de kinderen van jullie gasten niet uitgenodigd zijn.

21 maart 2022

Hoe laat je weten dat kinderen niet welkom zijn op jullie bruiloft?

bruiloft basics

Foto: Memories by Marleen

Wedding stationery

Goed, je hebt een planning voor het verzenden van de Save the Date kaarten en de huwelijksuitnodigingen, je hebt inspiratie gevonden, een stationery designer in de arm genomen en je bent klaar om aan de slag te gaan met het ontwerpproces. Krijg je nu een beetje paniek? Niet doen hoor! Lees anders eerst mijn blogposts over die onderwerpen zodat je helemaal bij bent.

Oké, terug naar de start van het designproces. Je weet wat je mooi vindt, want je hebt je wensen met je stationery designer besproken aan de hand van jouw inspiratiebeelden. Maar wat moet er qua tekst nou op zo'n Save the Date kaart komen te staan? In deze blogpost help ik je een stukje op weg.

7 maart 2022

Wat zet je op je
save the date kaart?

wedding stationery

Foto: Memories by Marleen

Jaaaa, jullie gaan trouwen! Nu wordt het tijd dat jullie dierbaren weten dat ze zijn uitgenodigd en waar en wanneer ze verwacht worden om met jullie de liefde te vieren. Hoe ga je dit doen? Flans je zelf een kaartje in elkaar? Maak je een wedding website en stuur je een linkje door via WhatsApp? Of huur je iemand in om jullie droom stationery te ontwerpen zodat je je gasten al meeneemt in jullie voorpret en het aftellen op een persoonlijke, unieke en indrukwekkende manier kan beginnen?

Ik denk dat je al kan raden waar ik een voorstander ben. En aangezien je dit nu leest naar aanleiding van de titel ga ik er vanuit dat jij en ik hierin op één lijn liggen. In deze blogpost geef ik je vijf tips bij het vinden van een stationery designer die bij jullie past.

7 maart 2022

5 tips bij het vinden van een stationery designer 

wedding stationery

Regelmatig hoor ik het: "Ik was zo druk met het regelen van de locatie, catering, jurk, alles - nu ben ik de uitnodigingen helemaal vergeten en we trouwen al over een paar maanden!" Er komt ontzettend veel op je af bij het regelen van een bruiloft en ondanks dat het míjn grote passie is, kan ik me wel voorstellen dat de trouwkaarten en overige wedding stationery er in jullie planning bij inschiet. Laat ik je meteen geruststellen: NIETS MOET! Jullie bruiloft is jullie dag, volgens jullie 'regels' en wensen. Dus besluit je iedereen mondeling een datum door te geven en helemaal geen kaart te sturen? Ook goed! Maar wil je wel een trouwkaart (laten) maken, lees dan verder voor de gemiddelde tijdsplanning rondom het verzenden daarvan.

31 januari 2022

wanneer verstuur je je huwelijks-uitnodigingen?

wedding stationery

Het lijkt wel staatsgeheim hè, wat het drukken van je trouwkaart gaat kosten. Als je deze blogpost leest in de hoop keiharde cijfers van me te krijgen moet ik je nu alvast teleurstellen. Mijn collega-stationery designers en ik zijn niet onduidelijk over deze prijzen om onze bruidsparen te pesten of om er meer aan te kunnen verdienen. Er zijn simpelweg te veel factoren waar de kosten van afhangen. 

Dit zou maar een kort artikeltje zijn als ik het hierbij zou laten. Ik wil je dus toch een beetje informeren door uit te leggen wat die factoren zijn en hoe jij invloed hebt op de prijs door de wensen en verwachtingen die je hebt en de keuzes die je maakt.

17 januari 2022

het mysterie van de drukkosten

wedding stationery

Goed, je hebt je partner op één knie zien gaan (of dat wellicht zelf gedaan, held(in) die je bent), er volgde een emotionele "JA!" en jullie hebben dit liefdevol gevierd. Het geregel kan beginnen!

En een geregel... dat is het! Ik kan me voorstellen dat er ontzettend veel op je af komt nadat jullie besloten hebben te gaan trouwen en als je net zo gek bent op mooi drukwerk als ik zal de trouwkaart één van de eerste elementen van jullie bruiloft zijn die je graag geregeld wil hebben. In deze blogpost help ik je op weg om de zoektocht naar jullie ultieme trouwkaart soepel te laten verlopen.

3 januari 2022

Hoe vind je inspiratie voor de ultieme trouwkaart?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Zijn je partner en jij sinds kort verloofd? Ja, verloven bestaat nog steeds. Het is dan wel niet zo'n officieel gebeuren met een stuk in de krant en alles zoals het vroeger ging, maar zodra je "Ja" hebt gezegd op een huwelijksaanzoek zijn jij en de persoon die het aanzoek gedaan heeft verloofd.
Ik kan me voorstellen dat er nu ontzettend veel op je afkomt, want als je je bruiloft groots aanpakt is er een flinke kans dat er veel geregeld moet worden. In deze blogpost help ik je een klein stukje op weg betreffende de aankondiging van jullie grote dag der liefde: De Save the Date kaarten.

27 december 2021

wanneer verstuur je je save the date kaarten?

Foto: Bianca Rijkenbarg

wedding stationery

Als men op Google gaat zoeken naar de letterlijke vertaling van stationery, kom je op de volgende Nederlandse woorden: briefpapier, schrijfbehoeften, kantoorartikelen, kantoorbenodigdheden, papier en schrijfgerei. Mijn stationery designer hartje breekt hier een beetje van, want in de Engelse taal betekent stationery veel meer dan dat.
Als 'schrijfbehoeften' en 'kantoorartikelen' de lading niet dekt, wat houdt stationery dan werkelijk in?

2 maart 2021

wat is (wedding) stationery?

Foto: Memories by Marleen

wedding stationery